André är dagens hjälte!

Tacka vettja André & systrarna Johansson. Vad skulle världen vara utan oss. Dagens huvudämne har nämligen varit att laga vårat punkterade däck, hmm.. Snäll som han är så kom André till vår räddning och bytte till reserv däck och efter det begav vi oss till närmaste bilverkstad. Den hade dock stängt, men gulliga som dom var öppnade dom för vår skull och hjälpte oss. Det visade sig att vi hade kört över en stoor spik men han kunde laga det, så nu hoppas vi att det ska gå bra!! vi for hem igen där André hjälpte oss fixa tillbaka det riktiga däcket, dagens hjälte!!

Vi har även fått upp adventsstjärnor samtidigt som vi städar för att få det fint tills imorgon då det är första advent. Ännu en gång är det systrarna som står i när det gäller städningen. Okej, de andra hjälper till.. ibland :P Men ikväll är björn på jobb + firmafest och charlie är på bio eller fest eller nått !!

Back to cleaning, puss & kram


GRATTIS!!

vi må dej leva vi må dej leva vi må dej leva uti hundrade år..
Grattis allas våran lilla skatt Maria som fyller 21år idag
tyvärr kan jag inte vara där och gratulera dig personligen men jag får allt ta och ge dig en bamsekram när vi träffas nästa gång :)


alltid lika charmig ;)

måste be om ursäkt för att jag fortfarande inte lagt upp bilder från lidköping ännu som jag lovat men jag och elina går om varandra de senaste dagarna, men imorgon är vi båda lediga så då ska jag nog klara av att stjäla hennes mobil och lägga upp lite bilder ;) hihi!!

Ha en toppen fredag.. puss på er..
Sofie


då var man i norgeland igen..

innan ni blir för ledsna så ska jag varna er.. får inte upp bilderna nu så ni får nöja er med text.. men ska så fort som möjligt imorgon försöka ta lite nya kort med elinas kamera och lägga upp! men tills dess.. njut av lite skönskrivning ;P


ja det stämmer då allt.. igår kväll vid 21.45 stannade vi våran fullpackade bil utanför vårat hus!
jo då det blev en hel del efter att vi varit hemma i sverige och shoppat lite.. hihi köpte till och med min första julklapp ;) nu är det en mindre att tänka på iallafall!!

vad har vi då pysslat med hemma i svealand?! om jag ska dra en kort sammanfattning kan jag väl säga; trevligt sällskap,familjen,shopping,vänner och bugg! =)det är väl det vi har hunnit med!!


på hemfärden igår tog vi även en liten tripp förbi karlstad där vi stannade på universitetet för att överraska lejla, våran lilla sötis.. oj om hon blev chokad, det var som hennes mamma sa innan; "lejla ska svimma" och det var inte långt ifrån.. men när vi väl hade fått oss en rundvisning på skolan och lite skvaller så begav vi oss vidare till IKEA för att handla lite saker och även de sista kylvarerna innan vi åkte in i norgeland..!! =)

hann ju med lite shopping i lidköping som sagt också! och detta var vad det blev:

ha det bäst allesammans.. puss sofie



Lidköping,

Jag & Sofie lyckades komma hem till vårat riktiga hem natten till lördag vid strax efter 02. Vi lyckades tack vare hög musik, cappucino & godis! Och nu sitter vi här och det är redan söndag, snart tisdag & då måste vi åka hem, snyft!! Jag vill inte.. Men men, igår var hela familjen samlad, vilket inte har skett sedan i somras. Vi var på staden & på kvällen kom familjen Jonsson hit. Alltid lika kul med den familjen :)




Idag ska vi nog tvätta bilen på riktigt, mitt försök med en vattenflaska i Norge skrattade bara mina föräldrar åt. Sedan blir det nog en sväng in till farmor & farfar om de är hemma. Efter det får vi se vad som händer! Full rulle ska det iallafall vara om man ska hinna med allt.

Charlie & Björn är kvar i Norge & jobbar.
Ha det bäst, puss o kram


3 dagar kvar,


Tisdagen började bra. Ett avsnitt av True Blood, en varm dusch och roliga mail från mina svenska vänner! Och på tal om Sverige så är det endast 3 dagar kvar tills vi befinner oss där. Dock blir det endast jag & Sofie eftersom de andra ska jobba. Åååh vad jag längtar! Mamma har lovat All Inclusive, som alltid och man tackar ju inte nej till riktig hemma gjord mat som är made by mamma. Sen hoppas jag även att jag hinner träffa mina trogna lidköpings vänner som fortfarande bor kvar :)

Sofie har även fått ett ryck. Hon ville ha sitt & Björns rum i vitt, så nu står hon här framför mig och målar för fullt. Duktig flicka. Systrarna Johansson är ganska så duktiga faktikst, eftersom det var vi två som fixade och trixade med ingången så att den blev klar & såå fin. Cred till oss!

Men nu är det dags att börja förbereda sig inför jobbet. Från 13.45 - 21.45 befinner vi oss på Gardermoen och önskar trevlig resa. Hoppas vi träffas där någon gång. Förra veckan chockade Ingvild mig. Jag trodde jag såg i syne klockan 06 på morgonen, men ikke. Ingvild var lika chockad som mig, men kul var det :)

Ta hand om er, puss & kram


nu ni små nyfikna nissar...

nu ska ni få er första smygtitt i vårat hus :) eftersom vi gjorde klart i hallen igår och jag berättade om detta så tänkte jag att det kunde vara kul för er att se hur det blev :)

Vi ställde även ut min golvlampa i hallen, från köket sett så vi kunde ta fönsterlampan och placera i ingången.. !!


































Vi målade, spikade, hamrade, borrade, skruvade, drog, skrek, mätte och ritade och ja, gud vet vad vi inte gjorde :P det var kämpigt men det gick tillslut!!

Nu ska jag nog ta mig en liten promenad innan det är dags att hoppa in i duschen.. ska ju nämligen jobba ikväll.. ända till 22.30!!..

Pussar på er.. /sofie




helgen är här!!

Och jag är alldeles nyvaken och trött.. *gäsp* .. såå skönt att få ha sovit ut länge för en gångs skull.. men skulle det inte ha varit för min moster som ringde och väckte mig så hade jag nog fortfarande sovit (förlåt acki hann inte svara)!!

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,

snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.

Endast tomten är vaken.

ja, här ligger alltså snön som ett fint vitt täcke igen.. och mycket har det kommit också!! undrar om det har tänkt att stanna den här gången eller om det ska försvinna igen om någon dag eller två?? vi får se..



nu ska jag ialla fall äta lite frukost/lunch och sedan ska jag hjälpa elina och måla taket i ingången som aldrig blev klart senast vi målade väggarna.. så när vi är klara där så kan vi sätta upp våran fina klädhängare/hatthylla =) såå då kommer det allt bli mysigt och fint, matchar skohyllan också!

hade pussar/ sofie



(nyvaken lika med kl 11.30 då det tog sin lilla tid att ta kort och ladda upp hihi)





hem ljuva hem..

eller iallafall vårat hem nu i norge.. och då är det allt härligt att komma hem till vårat hem och veta att jag kan ta det lungt och sova ut imorgon efter man slitit en hel vecka, har jobbat i två veckor nu med bara två dagars ledigt så nu är jag trött..!!

Nu är det nog nästan helt bestämt.. jag elina och björn kommer att dra oss hem till sverige och lilla vinninga nästa helg, och då stannar vi lite längre., 20-24 :) ska bli sååå skönt! =) skönt att komma hem och få upp de sista grejorna och själv kunna packa iordning de sista grejerna som jag vill ha med mig upp, och även julsakerna då förstås :) Men framför allt så ska det bli roligt att träffa kompisar och familjen, och då även min store bror som också kommer besöka lidköping den helgen =) jihoo.. var alldeles för längesedan man såg den gutten!


broder vår :)

nu ska jag diska lite och kolla om det finns något annat jag kan pyssla med.. hmm!!

ha det greit
puss/sofie


TORSDAG


Sitter & halvsover här framför datorn. Eftersom veckans arbetsdagar har börjat vid 05 som innebär uppstigning vid halv 4, ja då blir man ganska så sliten. Dagarna blir helt konstiga när man jobbar så tidigt & sover mitt på dagen, men de är det värt för jag tycker om mitt jobb mer än vad jag trodde att jag skulle göra!
I måndags bjöds de även på tårta. Röros flygservice som vi bla. jobbar för firade nämligen 2 år och då hade dem kalas. Så jobbet kan inte bli så mycker bättre ;)


Vi har även haft skönhetssalong i vårat hus. Jag & Charlie kletade på chokladdoftande ansiktsmasker och torkade ut våran hud för att den sedan skulle bli silkes len.. och det funkade ju! Vi var dock inte så seriösa när det skulle dokumenteras, så jag tror inte vi publicerar de bilderna. Vem vill se oss nerkladdade med brungegga i fejjan samtidigt som vi försöker göra våra läppar större på korten. Nja, ingen vacker syn!!

Nu ska jag kila ut och fixa några saker innan mörkret lägger sig här hos oss. Ha det bäst!



Nu så...!!

Elina sitter och äter, Björn står i duschen, charlie jobbar och här sitter jag =)
Väntar på att björn ska bli klar för att åka till jobbet, måste skjutsa honom ner till tåget så han kan komma till jobbet!! Efter jag sänt honom på tåget ska elina och jag se ett avsnitt av true blodd, vilket ni läste i inlägget innan, att elina har blivit helt frälst av det! Thats my girl ;)



Ska försöka att byta ut våran trasiga lampa i bilen också så att vi åker lagligt, om jag nu lyckas med det får vi se?! ska även fylla på spolarvätska eftersom lampan har börjat lysa.. I'm a good girl, yes I am =)

Ha de.. puss/ Sofie

True blood,


Jag är kär. Jag är kär i True Blood. Tack vare Sofie som inte kunde sluta tjata om hur bra serien var. Och hon hade rätt. Nu sitter jag därför här och kollar avsnitten på internet. Gaah, jag vill bara ha mer & mer.
Tur att alla andra i huset är och jobbar så att jag kan ha datorn för mig själv och kolla på hur många avsnitt som helst.. 
Nu är jag glad igen. :D

Söndag & farsdag,


Veckan har bestått av massa jobb & jobb hos alla partner i huset. För min och sofies del har arbetsdagarna dock börjat vid 04.15, så det har inte blivit så mycket sömn för oss. Tur för mig iallafall att jag varit ledig i helgen och även imorgon så att jag kan sova ut !

I fredags kom även Charlies pappa & Nina hit. De hade med sig ett lass med möbler och diverse små saker. Så det börjar bli riktigt fint här uppe i vår lägenhet. Efter att de lämnat oss kom Jonas hit och stannar tills på måndag.

Gårdagen innehöll även en tur till Jessheim senter för oss flickor. Sentret firade 1år och hade därför massa olika erbjudande. Det blev lite shopping för Charlies del, jag sparar min shopping tills måndag. Då ska jag förhoppningsvis köpa mig en mobil för 199 nok. Det kallar jag ett riktigt kap, för jag måste ju ha två mobiler. En svensk & en norsk :)

 

Sänder även en hälsning till min pappa på farsdag, som sagt om du varit här hade vi köpt marsipan tårtan med ett rött hjärta på för din skull för 99 nok.. Ha det bäst, och jag saknar er! Puss


Overkligt...


Som leendet bytes
i skälvande tår
så växlar våra liv
några jordiska år.
Ibland lekte tanken
i solljuset fri,
ibland kommer nattsvarta
skuggor förbi.
Då slutar en saga
då somnar en vind,
och allt blir så stilla
som tårar mot kind.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alla våra tankar går till er!

R.I.P Alexander

 



Tack mor och far!!

aoutch.. slog precis i stortån när jag gick in till sovrummet från toaletten, klumpiga mig!
Idag har jag varit vaken sedan 3 imorse, haha.. började nämligen kl 5.20 men fick åka tidigare till jobbet eftersom Elina började 4.15 och jag var ju tvungen att åka med henne eftersom vi bara har en bil att dela på vi två :) men det funkar, än så länge.


 
Igår kom äntligen skattekorten, jihoo. så idag medans jag väntade på att elina skulle sluta (2timmar efter mig) så begav jag mig glatt till DNBnor för att skaffa ett konto och kontokort så jag har någonstans att glädjeligen ta emot min lön varje månad :) men när jag kom ner till banken så påminnde de mig om att jag måste ha ett pass med mig, så det var bara att vända på klacken och vänta på att kl skulle bli 13.15 så vi kunde åka hem..

samtidigt kom det ett sött litet kort med två valpar på som det stod sofie och elina på! det var en liten hälsning hemifrån vinninga, nämligen våran far och mor.. tack för det, uppskattades verkligen.. :) hoppas ni har det bra utan oss bråkstakar hemma nu hihi.. kram!

nu ska jag alldeles strax krypa i säng så jag orkar kliva upp kl 3 inatt igen för att möta ett härligt arbetspass, sista provadagen, för på torsdag börjar allvaret, då jobbar jag min första dag själv.. aahh!! hoppas att det går bra ja..!!?

Ha de greit // sofie

And for you Jorge, I'll write just a few words in english so you dont think I'm forgetting you! =)



Hej mitt vinterland,


Tur att min snälla pappa satt på vinterdäck på våran bil. För om man kollar ut genom fönstret ser det ut såhär;

 


RSS 2.0