Lördag..

Ja då var det lördag och vi är LEDIGA :) eller åtminstonne tre utav oss.. charlie jobba nämligen på Kino:n idag, men ingen som gnäller utav det! Nej! för vi ska ju nämligen hälsa på våran lilla Kinoflicka i Lillesröm för att se på film.. antingen blir det This is it michael jackson filmen, eller så blir det zombieland, skräckkomedin.. verkar bra båda två så får se vilken vi väljer när vi kommer dit!! Spännande =)

Nu ska vi tre små nosvear äta lite mat innan vi åker till Jessheim senter för att let lite skor till min jobboutfit så jag kan få den fulländad (elinas skor jag hade på mig igår). Efter det ska vi då till kinon!



Ha en greit dag så snakkes vi =)
puss/ sofie


Incheckningsagent,


Äntligen är kursen slut !!! Vi är färdigutbildade Incheckningsagenter, men frågan är hur duktiga vi är i praktiken.. iiih ! Detta får vi reda på på Söndag, vilket är vår första arbetsdag. Dock är de tre första arbetsdagarna ihop med en annan incheckningsagent, så det känns ganska så skönt. Men sen börjar allt på riktigt.
Innan vi gick hem hade även våra uniformer kommit. Givetvis provade vi dem så fort vi kom hem, så nedan får ni se hur vi kommer att se ut. Kanske lite dålig kvalité på bilderna, men så blir det när det är från mobilen..


Hugo var så glad när vi kom och kastade boll med honom. Strax ska vi även ta en promenix med honom så att han får avreagera sig lite. Han är galen om han har för mycket energi eller saknar oss för mycket. Hugo är som terapi för mig. Han ska hjälpa mig att bli av med min hundskräck, typ haha !!

Ikväll är det även dags för Idol. Men tyvärr har vi inte lyckats få 4an på våran Tv, så vi får gå upp till Sebastian och kolla hos han istället. Känns bra att man slipper ställa klockan imorgon också, utan då får man sova hur länge som heslt, ah !   /Elina


større,større,større..

min hjærna blir bara størrestørre och skrynkligare och skrynkligare.. haha! det ær såå mycket information som ska in,, før tillfællet sitter vi på pause i kursen men ska alldeles strax børja igen så hinner inte skriva så mycket nu tyværr..
men kan sæga att jag længtar tills 16 då vi ska sluta, før då blir det en dags ledigt.. soooova!! =) på søndag ska jag och elina næmligen jobba våran førsta dag, fast brevid någon då! ska bli spænnande.. hihi!

nu ska jag gå ha de../sofie


Incheckningsagent vs PMZ


För elina & sofie började dagen vid 07 nere i PMZ. För er som inte vet är det här man sorterar allt bagage som ska vidare till dess olika destinationer runt om i världen. Att 6 tjejer & 2 killar kom och hjälpte ett annars mansdominerat arbete var väldigt uppskattat, och för egen del blev jag mer bundis med en av killarna som undrade om jag inte passade bättre nere på PMZ.. Men nja, för en dag kanske sedan skulle nog mina muskler ge vika :P

Efter 2h gick vi därför vidare till incheck, där vi hör hemma! Det går bättre & bättre men alla dessa kryptiska koder som man ska hålla reda på, usch! Ikväll blir det till att plugga in dom riktigt noga, för imorgon ska vi ha ett test..

Vi slutade sedan strax innan 15. Åkte då till Jessheim senter & köpte varsitt anteckningsblock som ska vara vår hjälp i incheckningsskranken. Sedan smygfotade vi vår kära Björn som jobbade för fullt på jordbaer.

 

Nu har jag ännu en gång suttit vid datorn alldeles för länge. Tiden går fort när man har roligt som man brukar säga. Och nu kommer jag inte ha lika roligt längre eftersom jag måste sätta mig med de kryptiska koderna tills jag kan dom någorlunda bra. Men det fixar ju jag. woho!

/Elina


Våran lille gäst..

Då var det min tur att skriva då.. ska alldeles strax borsta tänderna för att sedan gå och lägga mig eftersom vi börjar kl 7 imorgon så behöver jag lite sömn så vi orkar..! men vi får se vad våran gäst säger om det, lille Hugo!? han är nämligen ensam hemma hos oss nu för första gången så han kanske blir lite gnällig, vem vet.!?



denne lille krabat är galen i bollar, tennisbollar.. han sitter nu bredvid mig och väntar på att jag ska kasta iväg bollen igen. han tröttnar då aldrig ;)

God natt på er och sov så gott! pusskram/sofie


Ännu en dag,


Nu är jag & Sofie ensamma hemma igen, fast vi har tillfälligt sällskap av lille Hugo. Vår hyresvärds hund. Vi ska vara lite hundvakt eftersom han är bortrest i några dagar framöver.

När vi anlände hem hade även Charlie kommit hem efter besök i Sverige, fast vi märkte enbart av det på grund av att kylskåpet var lite fullare + att vi fått uppp lite mer saker.
Det blir lätt att vi går om varandra här hemma, fast det är lite skönt det också, så att man inte hinner tröttna på varandra hehe..

Och ett meddelande till Diana; du ser vem som skriver på kategorierna. Men för att underlätta för dig & alla andra så kan vi lätt göra ett slash + namnet :)

Jag önskar även att mina händiga föräldrar vore här nu. Jag orkar inte skruva upp min rullgardin, den var för komplicerad & jag har ingen motivation. Hjälp mig! Annars får jag vänta på Björn, han är mannen i huset!

Nu ska jag återgå till facebook vilket är en del av mitt liv nu när jag inte kan träffa mina vänner på riktigt.
/Elina


paljetter är det nya svarta,


Det gäller att öva sig på det norska språket om man ska överleva i detta land & klara sitt jobb galant. Därför har jag spenderat min lediga tid sedan jag slutade jobbet framför Tv;n . Amerikanska program med norsk text, det är grejt det. Och det är inte varje dag man ser Ugly Betty på norsk..

Förutom att fördriva tiden framför Tv/dator kan man spendera sin tid i Jessheim Senter. Det gjorde iallafall jag & Sofie igår. Ett oändligt köpcenter med 5 våningar & det är även här inne vår kära Björn jobbar. Men för vår del blev det bara massa prat med Siba-killen & make-overs i provrummen.

Sofie satsade på en outfit som enbart innehöll paljetter, ris eller ros? Jag säger ros!
Dock tyckte vi att det norska valutan stod i för hög kurs till den svenska, så här spenderar vi inte pengar i onödan.
Nu är det dags att kila. Tänkte läsa lite "Snabba Cash" & tänka på mina underbara vänner som jag har flytt landet för, snyft! <3



Tirsdag!!

Då var ännu en dag avklarad och huvudet håller på att explodera. Elina och jag vi lär oss massa om allt vi ska kunna när vi står bakom en inchekningsdisk, det är en hel del kan jag lova!! provade även de stiliga kläderna vi ska ha på oss, ååh va granna vi var =)

Charlie är hemma i Lidköping och shoppar upp alla våra besparingar på mat så vi överlever här i kalla norge haha! Hej hej charlie om du läser det här =)
Björn, han befinner sig på jobbet och slutar först vi 22, så somna tidigt kommer jag inte göra denna natten heller, behöver egentligen en riktig god natts sömn så jag orkar med all info imorgon också, men men..


Jag syster och våran älskade kines ;)

Nu ska jag nog ta mig en liten promenad och hoppas att syrran hänger på så jag slipper gå själv i mörkret.
Ha de puss


This is us,


Välkomna till vår blogg. Vid tangenterna är det Elina, Sofie, Charlothe & Björn som kommer guida er i våra liv. Våra liv som förtillfället utspelar sig i Norge, i lilla hålan Dal, 30 minuter norr om Oslo.

Lite kort info om oss;


ELINA
;
19årig liten tös, yngst av de fyra individerna. Jobbar på Gardermoen som är Oslos flygplats, hennes titel är Incheckningsagent.


SOFIE;
21årig fräsch tjej, Björn är hennes pojkvänn. Följer såklart i lillsyrrans spår som incheckningsagent på Gardermoen.



BJÖRN;

23årig glad kille, är tillsammans med den omtalade Sofie. Jobbar på Jordbaer pikene som Kock. Det är hädanefter Björn som står för de goda middagarna i vårat hus.


CHARLOTHE;
21årig jente som har kvar sin pojkvän i lilla Lisch, stackare! Men inget är starkare än Kärleken, go Charlie! Hon jobbar på SF Kino i Lilleström & även på barnehage när de ringer från Adecco.




Här är vi, då vår resa tillsammans började. Men ingen vet när & hur den kommer sluta. Den som följer oss här på våran blogg får veta svaret. So just follow us ....

xox

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0