Merry Christmas

Da var snart Julafton over Australiensk tid, ligger ju 10 timmar fore Svensk tid sa klockan ar nu 22.20 har!!
Vad gor man da pa Julafton i Australien nar det ar ca 27grader varmt och de inte firar Julafton forrans imorgon?? Vi var iallafall pa IKEA igar och inhandlade det av Svensk Jultraditonb de kunde erbjude.. tyvarr sa hade leveransen av vissa varor inte kommit fram pga nagot fel sa fanns tex bara en sort sill och ingen mandelmassa till vara mozartkulor. Men skumtomtar, kottbullar, lax, pepparkakor, Marabou saklart, glitter och sma tomtar kopte vi ocksa for att pryda lagenheten.. =)
De hade tyvarr inga prinskorvar och inte nagon annanstans heller vad vi kunde finna nar vi sprang runt halva Sydney for att hitta de vi ville ha men tillslut fann vi Frankfurt smakorvar som smaka nastan samma som prinskorv faktiskt.

Idag Vaknade jag vid halv 9 duschade satte igan lite julmusik och borjade med groten.. hihi!! De andra vaknade och vi at lite frukost. Vi tog lite harliga bilder ute pa balkongen i solen, vilket man inte gor varje Julafton precis, och sen senare pa dagen var det julbakning och Julmatslagning som stod pa listan. Jag gjorde ett forsok pa Mozartkulor av pulvermandelmassa, mars och choklad,  slutade la sadar.. hihi, men narmare kunde man nog inte komma eftersom de varken har nougat eller riktig mandelmass.. hihi!! Vi gjorde sedan agghalvor med lax pa, stekte kottbullar, "prinskorv" och lax. Jansons frestelse och sill fixade vi ocksa.. Sa vi fick till en hel del goa grejer pa varat svensk/austarlienska julbord =)



Kl 21 nu sa var det jatte maffiga fyrverkerier vid Darling Harbour i narheten dar vi bor, gar inte att jamnfora med svenska nyarsfyrverkerierna, mycket coolare.. och detta var bara test infor nyar.. hihi!! Har pratat med mor far och bror en timma pa skype och fatt en tur runt i huset med sjungande julgranar och den riktiga julgranen ocksa.. harlig avslutning pa varan julafton!! Nu ska vi hem och ata ris a la malta som vi fixat av groten som blev over fran imorse.. Sen blir det val lite julgodis och mys.. !!!

Hoppas alla ni far en underbar Julafton hemma i kalla Sverige och njut lite at oss ocksa =)
Ha de toppen och GOD JUL!!
Puss kram/ Sophie

(Bilder kommer snart upp)

 



Monkey Forrest

Da har vi tagit oss till Kuta, efter 2 natter i Ubud, den kulturella staden dar alla kineser hanger och aven aporna.. =)

Vi var namligen inne pa Monkey Forrest som ligger mitt i Ubud, en stor djungel med massa apor, 20.000 kostade intradet och lika sa for en pase med minibananer, vilket var det varsta vi kunde ha kopt, bjorn kom inte mycket langre an 3 meter innan aporna klattra upp pa honom och forsokte ta alla bananer, och inte mycket battre gick det  for mig nar jag forsokte gomma dom under linnet, dar hittade dom dem lika latt.. haha. men kul var det iallafal, inte var dag man har elinas slaktingar klangande pa sig ;P hihi..
Men det var inte bara kul heller, Bjorn lyckades faktiskt bli ganska hart biten av en stor apa nar han forsokte ta tillbaka en bananbit fran den, lite dumt men efter massa vatten desinfektionsmedel och annat gagga fran dem som jobba dar och ett plaster sa var det frid och frojd igen, han skaffa sig tillochmed en BFF dar inne som inte ville klattra ner fran hans axel, han satt sa bra dar.

Har kommer forsta bilderna nu efter manga om och men, blir forhoppningsvis mera snart =)


Vi 3 med vara goa drinkar och Elina och Bjorn vid poolen  i Uluwatu


Dykarkursen i Sanur och jag vid varan privata pool i Uluwatu


Bjorn med sin bastis och varldens sotaste bebis i Monkey Forrest i Ubud

Det blev en hel del shopping i Ubud, jag kopte en rod julklanning och elina en blommig, bjorn kopte sig ett par badshorts och ett armband, vilket jag och Elina ocksa inforskaffa oss, vi har bestamt att vi ska kopa ett armband i varje land vi ska aka till =)
Nu har vi tagit oss vidare till Kuta och har ska vi nu vara tills pa onsdag kvall da vi reser vidare till Australien. =)

Ha det toppen allesammans.
Puss kram/ Sophie






Resans Forsta dyk

I dag bar det av mott havet med dykar utrustnigen.. ivrig att fa prova den i sanur channel! a det ar en uderbar kannsla att fa tippa  bakot fran baten  a falla med ryggen ner mot vattnet for att sen  koma upp a ge tecken pa att allt ar OK. sen ner pa 8.8 meters djup  a simma bland de tropiska fiskarna.. det ar en helt annan vard dar liksom 29 grader i vattnet 35 pa land:D  Ja det later inte mycket men men vilken skillnad. jag och sofie va buddys, dock slog hon till mig ett par ganger med sina tentakler nar hon forsokte manuvrera dar nere, men jag klarade mig undan fara denna gagen..  skamt a sido hon va en toppen partener och vi va klart det basta paret dar nere.. om jag far saga min mening... Elina klarade sig Ovantat bra med inga konstigheter bort sett fran nar hon skule ga ner forsta gangen da vi all andra hade gott ner pa botten a vantade men de kom igen Elina.. Men till sisst kom hon  fast valdigt sakta.. for er som inte vet sa  gor det Valdigt ont i oronen pa djupt vatten om man inte tryck utjamnar  Elina hade inte ricktigt fatt till snittsen pa det forns nar hon till slut kom ner till oss och kunde va med a leka fisk.. tack och hej makrills pastej / Bjornen i vattnet

Crystal Divers

Da ar vi nu i Sanur.. Kom hit igar och ska stanna har tills pa torsdag! Vi bor pa ett hotell som ags av en Dansk kvinna som aven har en dykarkurs som vi gar nu, Crystal Divers. Idag har det varit teori pa engelska fran 9-17.. tuff dag!! Det ar valdigt mycket man ska lara sig, sakerhet, tecken, forgiftningar och allt moljigt.. hmm. men det ska val bli bra till slut!?! Imorn blir det traning i pool och lite mer teori, och de tva resterande dagarna efter det blir det Open water, sen ska vi vara fardigutbildade att dyka i Open Water, steg 1 da... =)

Innan vi kom hit var vi i Uluwatu dar vi bodde pa Balis lyxigaste hotell(?).. Vilken service, kostade gjorde det ju i och for sig, iallafall om man ar Balines ;P Vi hade pool med utsikt rakt ut over havet, fick varldens godaste mat och frukost, de korde vara saker var vi an ville, gratis till Templet vi akte till en kvall dar vi sag pa Firedance med cha-cha musik vilket bestod av ca 70 man som sitter i en ring och gor ljud som ska likna instrument samtidigt som det kommer in personer och dansar "teaterdans", vi blev hamtade sa vi skulle slippa ga med vara ryggsackar och de kallade oss for celebrities och oppnade dorrarna at oss hela tiden.. hihi. Vi sov forra natten inne i Kuta dar jag antligen fick kopt ett par FlippFlopp inne pa RipCurl innan vi fortsatte till Sanur.

Nu ar det snart dags for lite mat och sen kanske lite pluggande!?
Ha det super.
Puss/ Sophie


PS. tyvarr blir det inga bilder, eftersom pa bali sa ar deras "highspeed" internet samma som det langsamaste i sverige, sa ni far ha talamod med bilderna.. sorry!! DS


Arn-Doh-Sin-Dps.. framme!!

Da var vi framme pa Bali!!
Eller vi har varit har i snart ett dygn!! Klockan ar snart 19 har, 7 timmars tidsskillnad!!

Nar vi kom fram igar vid 20 pa kvallen tog vi en taxi for 55.000, rika vi ar!! ne da i svenska blir det ca 40kronor. 40kr for en taxitur pa 15minuter ar inte helt fel!!  Vi checkade in pa hotellet och gick in i varat rum, ett litet rum med tva enkelsangar och en madrass pa golvet. Inte varldens fraschaste men vad kan man forvanta sig for 36kr natten, vi far iallafall tak over huvudet. =)

Idag klev vi upp vid 10 tiden, var tvugna att sova ut lite, konstigt med tidsskillnanden och daligt med somn pa planen. Vi at en liten frukost som ingick i boendet, farskpressad juice och tva smorgasar..!! Vi gick och bytte om, smorjde oss och sedan var det dags for stranden. Kuta beach gick vi till, inte sa mycket folk eftersom hogsasongen borjar fort om 1 eller 2 veckor!!! men skont det, far man plats pa stranden!! Vi lyckades bli lite smabranda idag, tog valdigt fort aven om vi inte la lag jattelange.

Nu ska vi ata lite mat och imorn blir det poolen och sedan vidare till Utawa tankte vi!! =)
Ni far ha det super hemma i kylan sa snakkes vi <3
Puss pa er.. //Sophie





Hejdå Sverige..

Då var det inte långt kvar tills vi reser från vårat kæra land.. Men vi kommer snart tillbaka!! Om 141 dagar.. =)

Igår var jag och træffade min kæra væn Therese hær i Stockholm, vi satte oss ner på Jensens Bøfhus (såklart) snacka lite skit, gick på stan och fixa sista prylarna før resan och sen satte vi oss ner och tog en øl/cider. Vældigt hætligt att træffa henne, alldeles før sællan det sker!!..

Inatt sov vi på hotell, Snælla Ruben(vars dator jag lånar, dærav norska bokstæver) bokade in oss på ett hotell, mitt i flygplatsen, så ingen risk før att fastna på något tåg eller i en bilkø någonstans :P hihi..
Åt god hotellfrukost, backat iordning alla saker, duschat och nu ær det dags før att checka ut oss från hotellet och checka in oss och bagagen!! =)

Fattar inte riktigt ænnu att vi ska ivæg på en så hær lång resa, helt ofattbart, ska bli så skønt att komma till solen och upptæcka værlden!! Ta dykarcertifikat, Hoppa fallskæærm, dyka med delfiner, hæstsafari mm. mm. mm. Men guuud så jag kommer sakna alla. Ni måste lova att skriva komentera mejla och skicka fina sms (Svenska telefonerna ær med) ;P Updatera oss så vi hænger med!! =)

Ha det nu underbart alla mina vænner, næra och kæra så snakkes vi =)
Puss puss och kramar i massor!!
Sophie




God Jul..

..eller nästan iallafall!!
Den här dagen är det närmaste riktiga julfirande som vi får i år.
Dagen tillbringades nämligen tillsammans med familjen hemma i Vinninga/Sävare.

Men först var Jag Elina och Tobias inne och blev fotograferade på Anund, mamma ville ha ett fint(?) kort på syskonen som hon kan titta på nu när vi är bortresta så länge!! efter detta var det  lite fixa och dona som gällde, vi åkte till förrådet för att röjja ur all Tobias skit :P som han och pappa körde till Gbg idag till hans nya lägenhet.

När vi kom hem efter detta stod mamma och koka tomtegröten som vi sedan åt. Bakning av mozartkulor,lussekatter,risgodis,fudge och mycket annat gott följde sen.


Pepparkakor med fin skrift :P och goda lussekatter


När pappa och Tobias var tillbaka efter en snabb tripp till Götet så blev det dags för den Goooda Julmaten, åh gud så mätt jag är nu.. Farligt med så mycket godsaker på ett julbord :P

Nu ligger jag iallafall gott här i sängen och tänker tillbaka på en riktig toppen-julaftons-dag!!
Kunde inte bli bättre!!
Puss och god natt/Sophie





Linnen, T-shirt, Badkläder,

  • Pass
  • Underkläder
  • Viktiga papper
  • Tandborste..

And so on!! Idag har vi gått igenom allt som behövs packa inför resan, vad som ska införskaffas på stan imorgon och sista sakerna som vi behöver hämta i förrådet. Beställt personbevis, kommit överens om vilken försäkring vi ska ha och mycket mer, en väldigt effektiv dag med andra ord!! Känns skönt att få så mycket gjort och känna att man inte behöver stressa så mycket det sista.. förhoppningsvis!? ;P

Imorgon ska jag först till Vårdcentralen för att se så allt står rätt till med mig nu innan vi åker :) måste även köpa mig en ny MP3 så jag kan ha något skojj att lyssna på under alla flygresor vi kommer göra! Kanske om jag hinner så ska vi kanske baka lite julgodis eller liknande med Mor =) lite julmys ska det allt bli..

Imorn kommer även våran bror hem från Norge =) Han kommer hem Bara för våran skull (och kanske lite för att han ska flytta till Gbg också), snäll bror vi har!!



Nu måste jag sova, klockan står på 8..
sov så gott
Puss kram/Sophie





RSS 2.0