Merry Christmas

Da var snart Julafton over Australiensk tid, ligger ju 10 timmar fore Svensk tid sa klockan ar nu 22.20 har!!
Vad gor man da pa Julafton i Australien nar det ar ca 27grader varmt och de inte firar Julafton forrans imorgon?? Vi var iallafall pa IKEA igar och inhandlade det av Svensk Jultraditonb de kunde erbjude.. tyvarr sa hade leveransen av vissa varor inte kommit fram pga nagot fel sa fanns tex bara en sort sill och ingen mandelmassa till vara mozartkulor. Men skumtomtar, kottbullar, lax, pepparkakor, Marabou saklart, glitter och sma tomtar kopte vi ocksa for att pryda lagenheten.. =)
De hade tyvarr inga prinskorvar och inte nagon annanstans heller vad vi kunde finna nar vi sprang runt halva Sydney for att hitta de vi ville ha men tillslut fann vi Frankfurt smakorvar som smaka nastan samma som prinskorv faktiskt.

Idag Vaknade jag vid halv 9 duschade satte igan lite julmusik och borjade med groten.. hihi!! De andra vaknade och vi at lite frukost. Vi tog lite harliga bilder ute pa balkongen i solen, vilket man inte gor varje Julafton precis, och sen senare pa dagen var det julbakning och Julmatslagning som stod pa listan. Jag gjorde ett forsok pa Mozartkulor av pulvermandelmassa, mars och choklad,  slutade la sadar.. hihi, men narmare kunde man nog inte komma eftersom de varken har nougat eller riktig mandelmass.. hihi!! Vi gjorde sedan agghalvor med lax pa, stekte kottbullar, "prinskorv" och lax. Jansons frestelse och sill fixade vi ocksa.. Sa vi fick till en hel del goa grejer pa varat svensk/austarlienska julbord =)



Kl 21 nu sa var det jatte maffiga fyrverkerier vid Darling Harbour i narheten dar vi bor, gar inte att jamnfora med svenska nyarsfyrverkerierna, mycket coolare.. och detta var bara test infor nyar.. hihi!! Har pratat med mor far och bror en timma pa skype och fatt en tur runt i huset med sjungande julgranar och den riktiga julgranen ocksa.. harlig avslutning pa varan julafton!! Nu ska vi hem och ata ris a la malta som vi fixat av groten som blev over fran imorse.. Sen blir det val lite julgodis och mys.. !!!

Hoppas alla ni far en underbar Julafton hemma i kalla Sverige och njut lite at oss ocksa =)
Ha de toppen och GOD JUL!!
Puss kram/ Sophie

(Bilder kommer snart upp)

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0