Vi lever..



Japp, stämmer det, vi är fortfarande i livet!! hihi..
Vi har nu tagit oss till Nya Zeeland sedan senast och har varit här i 7 dagarn nu! Vi har mött upp våra galna tvillingar Amanda och Cassandra och har kört runt Norra ön sedan i söndags.. Efter 6 dagar och 5 nätter i bil så har vi tagit oss över till sydön. Vi åkte en 3 timmars förja över igår kväll!!

Vad hittar man då på på NZ?? Jo vad vi har gjort är att först åka norr ut, vi starta i Auckland, Vi tog oss genom Wangarei, Paihia, Cape Reinga, Matamata, Hamilton, Otorohanga, Taupo, Tongariro, Wellington och många andra platser på vägen. Vi såg på Maurier när de gjorde sina stamdanser/sånger, kollade på världens största kauri trädtrappa och åkte ner till 90 mile beach och fotade lite. När vi var uppe i Cape Reinga, nordligaste delen i NZ så såg vi hur Tasmanska havet och Pacifiska havet möts så vågorna slår emot varandra!!

  
Mauri och största trappan

  
90 miles beach och längst upp på sanddynorna

Cape Reinga

När vi kommit neranför Auckland igen åkte vi till Watovi caves där vi gjorde grottklättring i 4 timmar. Kolla på Glowvorms och hissades ner i hållor 20 meter helt själva och simma i trånga utrymen med vatten, var jättehäftig upplevelse.. ska göras igen. Dagen efter gjorde vi något snäppet värre. Amanda, jag, Elina och Björn hoppade fallsrkärm från 15000feet ca 5000 meter i Taupo.. Sååå jäkla häftigt, var väldigt nervös i början och när vi satt i planet men ännu mer excalterad och när vi väl hoppade rakt ut i luften med 60 sekunders frifall så kunde jag inte sluta le =) det var det häftigaste, coolaste, roligaste, och mest skräckslagna jag någonsin gjort.. så fort min mate fällde upp fallskärmen så sa jag; can we do thie again?? haha!! såå ballt!! alla måste prova det!!

 
Smårädda innan vi ska in i planet och jag som kommer glidande =)

Vilka vi hoppade tillsammans med och hur högt!!

Vi åkte sen vidare till Matamata eller mera känt som Hobbittown =) Måste ju åka till Sagan om ringen platser när man är i NZ!! Vi åkte en guidadtur som skulle vara 2 och en halv timma men vi var borta i mer än 3 timmar, hade världens bästa guide. en gammal gubbe som älskade det han gjorde och älsade att se oss glada så han stanna gärna kvar lite längre!! Tyvärr får jag varken visa bilder eller berätta mer eftersom jag vet lite hemlisar som inte får spridas.. hihi!! Nyfikna?? Det får ni fortsätta att vara.. Men kan berätta att det var en riktig häftig upplevelse att ha varit på inspelningsplatsen och få veta lite hemlisar!! :P

 
Matade gårdens lam innan vi åkte till inspelningsplatsen.. Skylten innan vi gick in

Dagen efter skulle vi ta oss ner till Wellington och på vägen stannade vi i Tangariro National Park där bergen Mount Ruapehu, Ngauruhoe, and Tongariro finns men lite mer känd som Mt Doom, Mordor och Emyn Muil i Sagan om ringen!! väldigt cool bergskedja och man såg verkligen att det var de bergena som var i filmen.. Häftigt.. och när vi ändå var på en lite SOR tur så fortsatte vi till Rivendell där mötet spelades in och även scenen där Arowen rider över flooden med Frodo.

 
Jag hittade min egen ring vid Mt Doom och Rivendell !


Inspelningsplatsen i Rivendell

Sista dagen på nordön (igår) tillbringades inne i Weta cave.. Weta är ett bolag som gör specialeffekter, kostymer och mycket annt till många filmer så som Sagan om ringen, King Kong och Avatar! Dom har en lite shop utanför Wellington där dom visar miniatyrer av figurer, rustningar, svärd och mycket annat.. höll i Frodos ring som kostar 4000 dollar ca 25000 svenska kronor,höll även Arowens halsband jättefint, som amanda och cassandra köpte varsitt av, de två sista som fanns kvar :P !!

Nu har vi tagit oss över till sydön som sagt och vi är nu i Nelson och ska idag förtsätta söderut. vi kommer köra runt på sydön ochvara tillbaka i Wellington tills den 8februari.. !!
Ha det toppen allesammans så hörs vi snart..
Puss Sophie!!

Kommentarer
Postat av: malin enberg

tja! jag är inte ett dugg anvundsjuk!! jag skulle aldrig i livet vilja ut och resa, än mindre åka hem till frodo och slappa lite.. suck.. :)



hoppas ni har det super! lite roligt att läsa att ni varit där, när precis niklas paulsson och frida burenius också gjort samma tripp =P ni kanske sprang om varandra!



ha de så gött och god natten!! :)



kramar!

2011-02-15 @ 22:57:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0